Detectiecursus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Altijd al graag met je hond samen willen werken als een team?

K9Reflections biedt voor de jonge en oudere honden een leuk en uitdagend programma. De hond en geleider worden uitgedaagd om als team op zoek te gaan naar verschillende stoffen/materialen. Deze kunnen verstopt zitten in ruimtes, koffers, kluisjes en voertuigen.

 

Je leert niet alleen dat je hond een super goede neus heeft maar ook hoe je je hond kan leren lezen(de taal van de hond beter begrijpen).

Nu vraag je, je zeker af wanneer geeft mijn hond iets aan? Dit kan door subtiele veranderingen in lichaamshouding en gedrag. Je gaat leren hoe je aan je eigen timing kan werken om het gedrag van de hond op het optimale moment te beïnvloeden en zo een mooi en snel resultaat te creëren.

 

Het grote voordeel van zoeken met je hond is dat je hond ook mentaal wordt uitgedaagd. Een goede zoek/detectietraining is vele male effectiever qua intensiteit dan een hele lange wandeling (2 uur).

 

De cursus is opgebouwd met beloningen in de vorm van voer of balletjes afhankelijk van eigenaar en hond. De cursus vindt in een overdekte loods plaats, ideaal tijdens de regenachtige periode.

De cursus bestaat uit 7 praktijklessen.

Tijdens de lessen wordt ook de theorie behandelt.

Aanmelding
Aanmelden voor een cursus kan via het formulier hieronder.