Home » Over ons

Over ons

 

Ik ben Bas Mink, trainer, coach en eigenaar van K9Reflections.

 

Het is mijn passie om met zowel mensen als honden te werken, met K9Reflections breng ik deze twee werelden bij elkaar. Mijn doel is om mijn ervaring op het gebied van assertiviteit, communicatie, samenwerken en leidinggeven over te brengen op managers, teams, en overige belangstellende met behulp van werkhonden.

Door deze unieke manier van praktisch leren ervaren mensen hoe zij het beste resultaat uit zichzelf en hun omgeving kunnen halen. Hierdoor kunnen bedrijven en particulieren op een positieve en evenwichtige manier beter en efficiënter samenwerken.

 

Hoe het begon

Ik heb veertien jaar voor het Ministerie van Defensie gewerkt bij diverse gevechtseenheden. In deze tijd heb ik verschillende leidinggevende functies gehad en werd ik twee keer uitgezonden naar Afghanistan. Ik heb toen geleerd hoe je onder de meest extreme omstandigheden leiding kan geven aan een team en hoe je het team gemotiveerd kan houden ondanks de moeilijke omstandigheden. 

In mijn mening kan dat alleen door op een open en transparante  manier te communiceren waarbij je oog houdt voor de verschillende karakters binnen het team. Indien iedereen binnen het team elkaar met respect behandeld ontstaat er vertrouwen wat leidt tot een positieve samenwerking.

 

In mijn laatste functie hield ik mij met name bezig met het opleiden, trainen en begeleiden van jonge onderofficieren en soldaten. Ik heb toen ervaring opgedaan met mensen met verschillende achtergronden, hierdoor weet ik hoe belangrijk het is om je communicatiestijl af te stemmen op je doelgroep. In de praktijk merk je namelijk pas goed wat het effect van jouw manier van communiceren op een groep mensen kan zijn. Ik ben ervan overtuigd dat je meer acceptatie, begrip en respect creëert als je werkt vanuit 'kracht' en niet vanuit 'macht'.  Mijn tijd bij defensie bevestigd dit omdat ik door het werken vanuit 'kracht' mijn doelen niet alleen sneller, maar ook efficiënter heb bereikt.

In 2010 koos ik voor een nieuwe uitdaging door mijn werk in de weekenden te combineren met het geven van gedrags- en gehoorzaamheidscursussen op een hondenschool. In 2014 heb ik de beslissing gemaakt om meer te doen met honden dan wat op een hondenschool mogelijk is, ik ben fulltime met honden gaan werken! Om dit mogelijk te maken heb ik diverse opleidingen en stages gevolgd zoals: kynologisch instructeur, besluit houders van dieren, professioneel coach en overige opleidingen.

Bij werkhondenkennel Cuja's heb ik geleerd hoe je werkhonden kan trainen en hoe je ongewenst gedrag kan ombuigen naar gewenst gedrag. Daarnaast ben ik de hondensport ingegaan om binnen de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging(KNPV) politiehonden af te richten. Bij MLogusta Police Service Dogs heb ik geleerd hoe je politiehonden opleidt en op welke manier je de verschillende karakters benadert en traint.