Over ons

 

Ik ben Bas Mink, trainer, coach en eigenaar van K9Reflections.

 

Het is mijn passie om met zowel mensen als honden te werken, met K9Reflections breng ik deze twee werelden bij elkaar. Mijn doel is om mijn ervaring op het gebied van hondentraining over te brengen op geïnteresseerde hondenbezitters om zo een leuke en evenwichtige hond-baas relatie te creëren.

Daarnaast trainen wij werkhonden voor defensie, douane, politie en beveiligingsbedrijven.

 

Werkverleden

Ik heb veertien jaar voor het Ministerie van Defensie gewerkt bij diverse gevechtseenheden. In deze tijd heb ik verschillende leidinggevende functies gehad en werd ik twee keer uitgezonden naar Afghanistan. 

In mijn laatste functie hield ik mij met name bezig met het opleiden, trainen en begeleiden van jonge onderofficieren en soldaten. Ik heb toen ervaring opgedaan met mensen met verschillende achtergronden, hierdoor weet ik hoe belangrijk het is om je communicatiestijl af te stemmen op je doelgroep. In de praktijk merk je namelijk pas goed wat het effect van jouw manier van communiceren op een groep mensen kan zijn.


In 2010 koos ik voor een nieuwe uitdaging door mijn werk in de weekenden te combineren met het geven van gedrags- en gehoorzaamheidscursussen op een hondenschool. In 2014 heb ik de beslissing gemaakt om meer te doen met honden dan wat op een hondenschool mogelijk is, ik ben fulltime met honden gaan werken! Om dit mogelijk te maken heb ik diverse opleidingen en stages gevolgd zoals: kynologisch instructeur, besluit houders van dieren, professioneel coach en overige opleidingen.

Bij werkhondenkennel Cuja's heb ik geleerd hoe je werkhonden kan trainen en hoe je ongewenst gedrag kan ombuigen naar gewenst gedrag. Daarnaast ben ik de hondensport ingegaan. Bij MLogusta Police Service Dogs heb ik geleerd hoe je politiehonden opleidt en op welke manier je de verschillende karakters benadert en traint.