Home » Trainingen » Workshops » Angst voor honden

Angst voor honden

Inhoud van de workshop

We kunnen er in onze maatschappij haast niet omheen, één op de vijf huishoudens in Nederland heeft een hond. Gewild of ongewild komen we dus vaak dagelijks in aanraking met honden. Het is dan ook ontzettend vervelend als je bij zo'n confrontatie jezelf onprettig of zelfs angstig voelt, dit hoeft namelijk niet zo te zijn. De workshop angst voor honden is ontwikkeld om mensen (weer) vertrouwen te geven in de omgang met honden en te helpen om de angst te verminderen. Bij K9Reflections is iedereen welkom die wil leren om zich niet meer angstig te voelen voor honden. Of je nu bang bent voor grote of kleine honden, of juist geen vertrouwen hebt in honden, bij K9Reflections helpen we jou zodat je jezelf niet langer meer onveilig voelt.

Gedurende de workshop gaan we werken met honden, maar er wordt tijdens de workshops niets geforceerd. Er worden diverse demonstraties gegeven en er wordt een veilige leeromgeving gecreëerd. We gaan met diverse formaten honden werken en bouwen het gehele proces rustig op, alles gaat dus in jouw tempo. We laten zien dat honden direct reageren op onze houding en gedrag en dat het gedrag van de hond te sturen is naar wat wij wenselijk vinden. Door met kleine stapjes te werken bouwen we langzaam weer vertrouwen op, zowel in de hond als in jezelf. 

Werkwijze

Aanmelding 

  • Aanmelden voor de workshop kan via de mail, mail je aanvraag naar k9reflections@hotmail.com .
  • Na de aanmelding krijg je per email aanvullende informatie zoals, data, locatie, tijden en overige informatie m.b.t. de workshop. 


Praktijkdag

  • We beginnen de workshop met een voorstelronde en een presentatie.
  • Tijdens de workshop volgt er na elke opdracht een mondelinge korte evaluatie. Aan het eind van workshop vindt een mondelinge groepsevaluatie plaats waarin alle deelnemers aan bod komen. De workshop neemt een dagdeel in beslag en wordt gehouden in groepen van maximaal zes deelnemers.